Ovnbagte selleriskiver med æble, gedeost, parmaskinke og hasselnødder

Ovnbagte selleriskiver med æble, gedeost, parmaskinke og hasselnødder

Rodselleri er fyldt med muligheder, og så er den både billig ogsmager suverænt godt.

4 personer

Ingredienser

  • 1 rodselleri
  • 1 sammenpisket æg
  • 75 g hasselnødder
  • ½ tsk. salt
  • 1 æble
  • 200 g frisk gedeost
  • 2 tsk. friskhakket timian
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie eller god nødde- eller olivenolie
  • Tilbehør:
  • landbrød

  1. Skær skrællen af sellerien. Skær 4 skiver 1 cm tykke af sellerien. Resten af sellerien kan du bruge i f.eks. suppe eller salat.
  2. Læg skiverne på bagepapir. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min. Tag dem ud, og afkøl dem 5 min. Vend selleriskiverne i sammenpisket æg og herefter i en blanding af hakkede nødder og salt. Læg skiverne på bagepapiret på bagepladen igen. Giv dem 10 min. i ovnen. Tag pladen ud. Skru ovnen op til 225 gr.
  3. Udstik kernehuset af æblet, og skær fire 1 cm tykke æbleringe. Fordel æbleringene over selleriskiverne. Fordel gedeosten over. Drys med timian. Dryp med olie. Stil i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min.