Ovnstegt kylling og dampede gulerødder med estragon og citron
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1 kylling
- salt og peber
- 3 kviste timian, bladene heraf
- ½ citron, skåret i skiver
- 2 spsk olivenolie
- 4 gulerødder
- 1 spsk smør
- salt og peber
- 1 tsk revet citronskal
- 1 skalotteløg, finthakket i små tern
- 2 spsk estragon, grofthakket
- evt. lidt purløgsblomster.
Sådan gør du
- Rens kyllingen og partér den i 8 stykker. Kom kyllingestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt, peber, timian, citronskiver og kom olivenolie herpå. Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen 40-45 min. ved 200 grader, til den er gennemstegt.
- Skræl og skær gulerødderne i stave af ca. 5 cm. Kom 1 cm vand i en gryde og kom gulerødderne heri. Damp dem under låg ca. 5 min., til de er let møre – vend dem undervejs. Hæld overskydende vand fra og vend gulerødderne med lidt smør og krydr med salt, peber, revet citronskal, skalotteløg, estragon og evt. lidt purløgsblomster.
- Servér kylling med gulerødderne og evt. en sprød, grøn salat og kogte kartofler eller brød.