Opskrift på ovnstegt kylling og dampede gulerødder med estragon og citron

Ovnstegt kylling og dampede gulerødder med estragon og citron

4

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 1 kylling
  • salt og peber
  • 3 kviste timian, bladene heraf
  • ½ citron, skåret i skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 gulerødder
  • 1 spsk smør
  • salt og peber
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 skalotteløg, finthakket i små tern
  • 2 spsk estragon, grofthakket
  • evt. lidt purløgsblomster.

Sådan gør du

  1. Rens kyllingen og partér den i 8 stykker. Kom kyllingestykkerne i et ovnfast fad og krydr med salt, peber, timian, citronskiver og kom olivenolie herpå. Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen 40-45 min. ved 200 grader, til den er gennemstegt.
  2. Skræl og skær gulerødderne i stave af ca. 5 cm. Kom 1 cm vand i en gryde og kom gulerødderne heri. Damp dem under låg ca. 5 min., til de er let møre – vend dem undervejs. Hæld overskydende vand fra og vend gulerødderne med lidt smør og krydr med salt, peber, revet citronskal, skalotteløg, estragon og evt. lidt purløgsblomster.
  3. Servér kylling med gulerødderne og evt. en sprød, grøn salat og kogte kartofler eller brød.