Pandestegt bøg med cremede bouillonkartofler

Pandestegt bøg med cremede bouillonkartofler

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Koge/stegetid:
  • 16 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 2 bøffer af oksefilet (eller hakket oksekød, i alt ca. 375 g)
  • 1/2 spsk olie
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke blegselleri
  • 2-3 store kartofler
  • 1 1/2 dl bouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber

  1. Skræl gulerødder og blegselleri og hak dem fint – gerne i en lille hurtighakker eller foodprocessor. Læg dem i bunden af en gryde.
  2. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem ovenpå.
  3. Hæld bouillon ved og kog kartoflerne næsten møre ca. 8 min. Hæld fløden ved.
  4. Kog til cremet konsistens ca. 8 min. Smag til med salt og peber.
  5. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm pande med olie ca. 4 min. på hver side.
  6. Servér straks med kartoflerne.