Pandestegt bøg med cremede bouillonkartofler
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 20 min.
- Koge/stegetid:
- 16 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 bøffer af oksefilet (eller hakket oksekød, i alt ca. 375 g)
- 1/2 spsk olie
- 2 gulerødder
- 2 stilke blegselleri
- 2-3 store kartofler
- 1 1/2 dl bouillon
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
- Skræl gulerødder og blegselleri og hak dem fint – gerne i en lille hurtighakker eller foodprocessor. Læg dem i bunden af en gryde.
- Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem ovenpå.
- Hæld bouillon ved og kog kartoflerne næsten møre ca. 8 min. Hæld fløden ved.
- Kog til cremet konsistens ca. 8 min. Smag til med salt og peber.
- Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm pande med olie ca. 4 min. på hver side.
- Servér straks med kartoflerne.