
Panzanella
Delikat salat fra Italien. Her i en supersund version med tun.
Ingredienser
- ca. 300 g daggammelt speltbrød
- 500 g blommetomater
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk lys balsamico
- 2-3 ansjosfileter (kan udelades)
- 2 udkernede peberfrugter
- 2 stilke snittet bladselleri
- 1 fintsnittet rødløg
- 1 skrællet agurk i skiver
- 1 stor potte basilikum
- salt, peber
- 35 g sorte oliven
- 2 dåser tun naturel
Sådan gør du:
- Riv brødet i mundrette stykker og kom dem i en stor salatskål. Skær tomaterne i skiver, læg dem oven på brødet og dryp med olivenolie og lidt lys balsamico. Del ansjosfileterne i mindre stykker og læg dem i skålen med alle øvrige groftsnittede grønsager samt basilikumblade. Krydr med salt og rundhåndet med peber fra kværn. Kom oliven og tunfisken − plukket i mindre stykker − i salaten og bland alle ingredienserne med let hånd før serveringen.
- Tips: Du kan også bruge rejer i stedet for tun.
- Energi pr. person: 440 kcal, fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%