salat

Panzanella

Delikat salat fra Italien. Her i en supersund version med tun.

Ingredienser

  • ca. 300 g daggammelt speltbrød
  • 500 g blommetomater
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk lys balsamico
  • 2-3 ansjosfileter (kan udelades)
  • 2 udkernede peberfrugter
  • 2 stilke snittet bladselleri
  • 1 fintsnittet rødløg
  • 1 skrællet agurk i skiver
  • 1 stor potte basilikum
  • salt, peber
  • 35 g sorte oliven
  • 2 dåser tun naturel

Sådan gør du:

  1. Riv brødet i mundrette stykker og kom dem i en stor salatskål. Skær tomaterne i skiver, læg dem oven på brødet og dryp med olivenolie og lidt lys balsamico. Del ansjosfileterne i mindre stykker og læg dem i skålen med alle øvrige groftsnittede grønsager samt basilikumblade. Krydr med salt og rundhåndet med peber fra kværn. Kom oliven og tunfisken − plukket i mindre stykker − i salaten og bland alle ingredienserne med let hånd før serveringen.
  2. Tips: Du kan også bruge rejer i stedet for tun.
  3. Energi pr. person: 440 kcal, fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%