Pærer i cider

Pærer i cider

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Kogetid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 4 store pærer
  • 1⁄2 l pærecider
  • 1 appelsin (usprøjtet)
  • 75 g farin
  • 75 g sukker
  • 1 stk hel kanel
  • 10 g frisk ingefær
  • Tilbehør:
  • vaniljeis eller flødeskum

  1. Hæld cider i en gryde og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, farin, sukker, kanel og skrællet ingefær. Bring det i kog og lad det simre 5 min.
  2. Skræl pærerne og udbor kernehusene. Læg dem i ciderlagen og lad dem simre møre – ca. 20 min. Tag pærer og hele krydderier op og kog lagen ind, til den tykner – ca. 15 min.
  3. Hæld den tykke lage over pærerne og servér dem lune eller afkølede med is eller flødeskum.