
Pasta med kødboller i tomatsauce
4 personer
Ingredienser
- 400 g brede pastabånd
- 50 g små spinatblade
- 1 potte basilikum
- 1 dl friskrevet parmesan
- Fars:
- 350 g hakket oksekød, 3-7 %
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl mælk
- 1 dl havregryn
- 1 tsk. tørret timian
- 1 æg
- salt og peber
- Tomatsauce:
- 1 selleristængel
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 140 ml tomatkoncentrat
- 4 dl vand fra kødbollerne
- 1 tsk. paprika
- ½ spsk. tørret oregano
- salt, sukker og peber
- Start med farsen: kom oksekødet i en skål. Hak løget meget fint, ogriv hvidløget. rør farsen med løg,hvidløg, mælk, havregryn, timian, æg,salt og peber. lad farsen hvile lidt ikøleskabet.
- Bring en gryde med letsaltet vandi kog. form små kødboller af farsenmed en teske, og kog dem, til dekommer op til overfladen. tag kødbollerneop med en hulske. gem lidt afkogevandet.
- Skær selleristænglen i små tern,hak løg og hvidløg fint. Svits grønsagernei olie. tilsæt tomatkoncentratog lidt kogevand fra kødbollerne samtpaprika og oregano. lad saucensimre i 5 min. uden låg. Smag tilmed salt, sukker og peber, og tilsætkødbollerne.
- Kog pastaen efter anvisningen påemballagen, hæld vandet fra, og vendtomatsaucen i pasta sammen medspinat og basilikumblade. drys medfriskrevet parmesanost.