Opskrift på pasta med spicy grøntsagssauce

Pasta med spicy grøntsagssauce

En rigtig dejlig og enkel ret, som kan peppes op med lidt røget bacon, hvis man synes. Intens tomatsauce med chili, der giver varme.

4

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 lille squash
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille glas sorte oliven
  • 2 spsk små kapers
  • frisk chili efter smag
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 400-500 g fuldkornspasta
  • evt. parmesan til servering

Sådan laver du pasta

  1. Skær aubergine og squash ud i små tern. Hak løg og hvidløg fint, og svits det i lidt olivenolie på en dyb pande.
  2. Tilsæt aubergine og squash og lad det stege med et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater, oliven, kapers og den friske chili og lad saucen stå og simre uden låg over svag til medium varme i ca. et kvarter.
  3. Spæd til med lidt vand undervejs, hvis saucen bliver tør. Smag til med salt.
  4. Kog pastaen efter anvisninger, og servér den med det samme sammen med saucen, ekstra olivenolie til at hælde over og frisk parmesan.

Tip

Brug eventuelle rester af saucen i en omelet.