Pastasalat a la nicoise

Pastasalat a la nicoise

Arbejdstid:20 min.Kogetid: 12 min.Ikke fryse-egnet

2 personer

Ingredienser

  • 125 g kort pasta
  • 125 g grønne bønner
  • 2-3 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 hårdkogt æg
  • 8-10 små sorte oliven
  • 6-8 ansjosfileter (eller 1 dåse
  • tunfisk i olie eller vand)
  • frisk basilikum
  • Dressing:
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 3-4 spsk olivenolie
  • salt og peber

  1. Kog pastaen efter pakkens anvisning og hæld den på et dørslag.
  2. Skyl pastaen med koldt vand og lad den dryppe af.
  3. Nip bønnerne, skær dem i mindre stykker og kog dem ca. 4 min. i letsaltet vand. Kom dem straks i iskoldt vand og lad dem så dryppe godt af.
  4. Skær tomater og peberfrugt i mindre stykker.
  5. Pisk dressingen sammen og vend den sammen med pasta og grønsager.
  6. Anret på 2 tallerkner. Fordél æggebåde, oliven og ansjoser (eller tunfisk) over salaten og pynt med frisk basilikum.
  7. Servér som frokostret, forret eller del af en buffet.