Pastasalat a la nicoise
Arbejdstid:20 min.Kogetid: 12 min.Ikke fryse-egnet
2 personer
Ingredienser
- 125 g kort pasta
- 125 g grønne bønner
- 2-3 tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 hårdkogt æg
- 8-10 små sorte oliven
- 6-8 ansjosfileter (eller 1 dåse
- tunfisk i olie eller vand)
- frisk basilikum
- Dressing:
- 1 fed knust hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 3-4 spsk olivenolie
- salt og peber
- Kog pastaen efter pakkens anvisning og hæld den på et dørslag.
- Skyl pastaen med koldt vand og lad den dryppe af.
- Nip bønnerne, skær dem i mindre stykker og kog dem ca. 4 min. i letsaltet vand. Kom dem straks i iskoldt vand og lad dem så dryppe godt af.
- Skær tomater og peberfrugt i mindre stykker.
- Pisk dressingen sammen og vend den sammen med pasta og grønsager.
- Anret på 2 tallerkner. Fordél æggebåde, oliven og ansjoser (eller tunfisk) over salaten og pynt med frisk basilikum.
- Servér som frokostret, forret eller del af en buffet.