Perlebygsalat med edamame og parmesan

Perlebygsalat med edamame og parmesan

Supernemt tilbehør eller frokostret. Salaten er lækker til fisk eller lyst kød.

2

Ingredienser

  • Tilbehør til 2
  • 1 dl perlebyg
  • ¼ dl citronsaft
  • 3-4 spsk olivenolie
  • salt
  • 200 g edamame (bælgede)
  • 50 g høvlet parmesan

Sådan gør du:

  1. Kog perlebyggen mør i usaltet vand. Det tager ca. 15 min. Dræn overskydende vand fra, og dryp den godt af, og lad den køle en anelse.
  2. Rør citronsaft med olivenolie og salt, og vend perlebyg og edamame med dressingen. Smag til med mere salt, hvis nødvendigt, og vend høvlstykker af parmesan i lige inden servering.
  3. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Tip

Edamame er sojabønner, der efterhånden fås i velassorterede supermarkeder, både bælgede og i bælg. De smager skønt, friskt og er gode i salater. Kan du ikke skaffe dem, kan du bruge ærter.

PRØV OGSÅ: Boghvede-tabbouleh