Pizza med tomater og bløde løg
Bag en dejlig pizza med tomater og bløde løg.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Hævetid: 1 time
- Stege/bagetid: 35 min.
- 10 g gær
- 1 1/4 dl vand (lunkent)
- 200 g pizzamel
- ½ tsk salt
- Fyld:
- 500 g løg (fintsnittede)
- 1-2 fed hvidløg (fintsnittet)
- 1 spsk olivenolie
- 250 g tomater (eller champignon)
- 100 g ost (revet)
- salt og peber
- Drys:
- Persille
- Rør gæren ud i vand og ælt de øvrige ingredienser i. Ælt dejen igennem i 5 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- Steg løg og hvidløg bløde og gyldne i olivenolie 15- 20 min.
- Smag til med salt og peber og lad dem køle lidt af. Tænd ovnen på 250 grader. Del dejen i to stykker, ælt dem til kugler og rul dem flade med en kagerulle. Læg dem på bageplader med bagepapir.
- Fordél løgene på dejen, men hold en kant på 1 cm fri.
- Fordél tomater eller champignon over løgene og drys med revet ost. Bag pizzaerne i 12-15 min.
- Drys med hakket persille eller persilleblade og nyd straks – evt. med en grøn salat eller en tomatsalat.