Pocheret æg med spinat og skinke

Pocheret æg med spinat og skinke

Let og lækkert måltid - servér de lækre brød til frokost eller som en let aftenanretning.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 4 æg
  • 1 liter vand, 2 tsk salt
  • 1 spsk eddike
  • 200 g frisk spinat
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 4 skiver brød
  • 120 g serranoskinke i skiver

  1. Skyl spinaten og slyng den tør. Steg finthakket skalotteløg og hvidløg bløde med smør ca. 5 min.
  2. Slå æggene ud i 4 kopper og drys med salt og peber. Kog vandet med salt og eddike og skru ned, så det simrer. Hæld æggene i ét ad gangen og saml hviden om blommen med en træske. Lad dem simre 4 min., løft dem op med en hulske og dryp dem af på køkkenrulle.
  3. Vend spinaten i gryden med løg/hvidløg og steg under omrøring, til det falder sammen. Krydr med salt og peber og anret på letristet brød.
  4. Læg æg og skinke over og servér.