Portionspizzaer med grønsager og mozzarella

Portionspizzaer med grønsager og mozzarella

Lækre små pizzaer - perfekte til picnickurven eller madpakken!

8 små pizzaer

Ingredienser

  • Arbejstid: 50 min.
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: ca. 30 min. (2 x 15 min.)
  • Fryse-egnede
  • 25 g gær
  • 3 1/2 dl lunkent vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1/2 dl olivenolie
  • 200 g grahamsmel
  • ca. 400 g hvedemel eller pizzamel
  • Pizzafyld:
  • 5 tomater (skiver)
  • 1 grøn peberfrugt (ringe)
  • 8 store sorte oliven
  • 2 friske mozzarellaer (à 125 g, fås i poser i saltlage)
  • 100 g parmesanost (friskrevet)
  • Pynt: friske basilikumblade

  1. Smuldr gæren ud i lidtaf det lunkne vand i enstor skål, og rør meden grydeske, til gærener opløst. Tilsæt restenaf vandet, salt, mel ogolie. Ælt dejen glat ogsmidig. Læg dejen i enskål, og dæk den til medet viskestykke. Lad denhæve ved stuetemperaturca. en time.
  2. Lav fyldet klar imens.Ælt dejen igennem igen.Tænd ovnen på 225 gradermed varmluft. Ruldejen tyndt ud i 8 cirklertil pizzabunde med endiameter på ca. 15 cm.Læg dem på bagepapir.
  3. frugtog oliven på bundene.Hæld saltlagen framozzarellaen, og skærden i skiver. Læg enskive på hver pizza ogdrys med parmesanost.
  4. Bag to plader ad gangen 12-15 min., til de ergyldne og sprøde. Pyntmed basilikum.