Portionspizzaer med grønsager og mozzarella
Lækre små pizzaer - perfekte til picnickurven eller madpakken!
8 små pizzaer
Ingredienser
- Arbejstid: 50 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: ca. 30 min. (2 x 15 min.)
- Fryse-egnede
- 25 g gær
- 3 1/2 dl lunkent vand
- 1 tsk groft salt
- 1/2 dl olivenolie
- 200 g grahamsmel
- ca. 400 g hvedemel eller pizzamel
- Pizzafyld:
- 5 tomater (skiver)
- 1 grøn peberfrugt (ringe)
- 8 store sorte oliven
- 2 friske mozzarellaer (à 125 g, fås i poser i saltlage)
- 100 g parmesanost (friskrevet)
- Pynt: friske basilikumblade
- Smuldr gæren ud i lidtaf det lunkne vand i enstor skål, og rør meden grydeske, til gærener opløst. Tilsæt restenaf vandet, salt, mel ogolie. Ælt dejen glat ogsmidig. Læg dejen i enskål, og dæk den til medet viskestykke. Lad denhæve ved stuetemperaturca. en time.
- Lav fyldet klar imens.Ælt dejen igennem igen.Tænd ovnen på 225 gradermed varmluft. Ruldejen tyndt ud i 8 cirklertil pizzabunde med endiameter på ca. 15 cm.Læg dem på bagepapir.
- frugtog oliven på bundene.Hæld saltlagen framozzarellaen, og skærden i skiver. Læg enskive på hver pizza ogdrys med parmesanost.
- Bag to plader ad gangen 12-15 min., til de ergyldne og sprøde. Pyntmed basilikum.