-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Søde bløde rabarberboller
Det gælder om at få forvandlet de syrlige stænger til søde sager, inden sommeren banker på døren, og det i en periode er slut med at høste rabarber. Her bruger vi de fine forårsrabarber i lækre hjemmebagte boller med glasur eller perlesukker på toppen. Se her, hvordan du bager rabarberboller:
30 stk. rabarberboller
Total:1 time 38 minutter
Arbejdstid:1 time 30 minutter
Ingredienser
Dej:
- 50 g gær
- 2 dl mælk
- ½ dl piskefløde
- 2 æg
- 175 g blødt smør
- 1 tsk. salt
- 1 dl sukker
- 2 tsk. bagepulver
- Ca. 11 dl hvedemel (knap 700 g)
Fyld:
- 75 g mandler
- 150 g blødt smør
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 dl sukker
- 150 g rabarber i skiver
Glasur:
- 3 dl flormelis (150 g)
- 5 tsk. vand
Sådan bager du rabarberboller:
- Dej: Smuldr gæren i en skål. Varm mælken og fløden til det er 37 grader, hæld den lune væske over gæren. Rør, til gæren er opløst. Rør æg, smør i tern, salt, sukker, bagepulver og mel i.
- Ælt dejen godt i 10 min., gerne i maskine. Dæk dejen til med husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
- Fyld: Hak mandlerne helt fint i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt smørret, og blend igen. Rør vaniljesukker og sukker i.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del i 2. Rul hvert stykke dej ud til et rektangel på 40x24 cm.
- Skær dejen i firkanter på 8x8 cm. Læg en skefuld fyld og lidt rabarber i midten af hvert stykke dej. Tryk hjørnerne sammen ind mod midten, og saml til boller.
- Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Lad dem hæve tildækket i 1 time.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag midt i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min. Lad bollerne køle af.
- Glasur: Rør flormelis med vand og pynt bollerne med glasur.