Rabarbertærte med æbler og karamelsauce

Rabarbertærte med æbler og karamelsauce

Hvert år kommer rabarberplanten med nye, friske og rosenrøde stilke, som er skønne at bruge i køkkenet. Du kan prøve denne lækre tærte, hvis du også er fan af sommerens syrligste frugt.

8-10 stykker

Ingredienser

  • Tærtebund:
  • 100 g smør
  • 35 g havregryn
  • 120 g mel
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1-2 spsk. vand
  • Fyld:
  • 2 æbler
  • 5 dl rabarber
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 50 g hakkede valnødder
  • 50 g mandelflager
  • Karamelsauce:
  • 100 g smør
  • 130 g rørsukker
  • 1½ spsk. mel
  • 2½ dl fløde

  1. Saml smør, havregryn, mel og sukker til en smuldrende masse, gerne i en foodprocessor. Tilsæt vand, og ælt til en dej. Lad den hvile i en plastikpose i køleskabet ca. 1 time.
  2. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (26 cm i diameter, gerne med aftagelig kant)Prik bunden med en gaffel. Lad den hvile i køleskab i minimum 30 min.
  3. Forbag tærtebunden i en 200 gr. varm ovn i ca. 10 min.
  4. Skær æbler med skræl i både. Skær rabarberne i skiver. Fordel æbler og rabarber i tærtebunden. Bland hakkede nødder og mandler, og drys dem over.
  5. Smelt smørret til saucen. Tilsæt sukker og mel. Spæd op med fløde, lidt ad gangen. Bring i kog, og lad saucen simre under omrøring et par min., indtil den tykner.
  6. Hæld karamelsaucen henover tærten. Bag den i midten af ovnen cirka 25 min.