salat

Raw sensommersalat

Hurtig salat med arabisk islæt og en frisk korianderdressing.

4

Ingredienser

  • 2-3 peberfrugter,
  • f.eks. grøn og orange
  • 1 agurk
  • 3-4 bøftomater
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 bdt. radiser
  • 1 bdt. persille
  • CITRON-HVIDLØGSDRESSING:
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1 fed knust hvidløg
  • salt, peber
  • ½ tsk groft knuste korianderfrø
  • 2 spsk friskhakket koriander
  • 2 spsk salte pistacie- eller græskarkerner
  • TILBEHØR:
  • 2 pakker fuldkornsnaan
  • eller arabiske brød

Sådan gør du:

  1. Flæk og udkern peberfrugter og agurk, hak og bland dem med de øvrige grønsager og kryddergrønt. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den godt til, før den blandes med grønsagerne. Skær brødene i et par cm tykke, lange strimler, rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200–225° og server dem til salaten.
  2. Energ i pr. person: 460 kcal., fedt 30%, protein 15%, kulhydrat 55%.