suppe

Rissuppe med jasminris

Lækker rissuppe

Ingredienser

  • 1 dl kogte jasminris
  • 1/2 liter hønsebouillon
  • 1 æg
  • 2 spsk magert, hakket kalvekød (i Thailand bruger de svinekød, men kylling eller kalv kan også bruges)
  • 1 tsk finthakket chili
  • 1 tsk finthakket, frisk ingefær
  • 1 tsk finthakket forårsløg
  • 2 tsk fishsauce (speciel, thailandsk sauce, der erstatter salt)
  • Et par kviste frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Kom ris i en gryde sammen med hønsebouillonen. Tilsæt kødet, ingefær, chili og forårsløg og giv det et opkog. Smag til med fishsauce. Slå ægget ud i en skål og pisk det let sammen. Hæld suppen over og drys med frisk koriander.
  2. Spis sammen med f.eks. pænt udskåret mango, appelsin og kiwi. Pres evt. lidt limesaft over frugterne. Drik jasminte til.