Ristet laksefilet

Ristet laksefilet

Har du mod på at skære fileterne fra benet, kan du stege fine, benfri laksestykker på nogle få minutter.

4 personer

Ingredienser

  • 1 lille, optøet laks
  • olie
  • salt
  • Peberrodstzatziki:
  • 2-3 dl græsk yoghut
  • 3/4 agurk i stave
  • salt, peber
  • friskrevet peberrod

  1. Læg fisken på siden. Hold fast i halen med en grov klud, og skær med en skarp kniv fra halen op og mod nakken, således at hele den ene side skæres fra rygbenet. Vend fisken, og gør det samme på den anden side. Fjern de lange ben i bugflappen, enten i et stort snit der føres under dem alle på en gang eller et ad gangen med en køkkenpincet eller tang. Fjern alle øvrige ben.
  2. Skær fileterne i passende stykker, steg dem i olie på begge sider, og drys med salt.
  3. Skær en vasket agurk i stave, smag yoghurten til med salt, peber og peberrod, og bland agurkestavene i dressingen. Server fisk, dressing og f.eks. dampet broccoli sammen.