Rødkålssalat med æbler og nødder

Rødkålssalat med æbler og nødder

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Hviletid:
  • 30 min. + 1 døgn
  • Kogetid:
  • ca. 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 1/2 rødkål, 500 g
  • 1 1/4 dl æblevineddike
  • 3 spsk rørsukker
  • 1-2 kogefaste æbler, ikke madæbler
  • 25 g valnøddekerner
  • salt og peber

  1. Skær rødkålen i både uden stok og snit den meget fint – gerne på et skarpt rivejern.
  2. Vend kålen sammen med 1 tsk salt og lad den trække 30 min.
  3. Skræl æblerne og udbor kernehusene. Skær æblerne i små stykker.
  4. Giv eddike og sukker et opkog og tilsæt æblestykkerne.
  5. Lad det få et hurtigt opkog og hæld det over i en stor skål.
  6. Vend kålen i lidt ad gangen og tilsæt grofthakkede valnødder. Krydr med peber.
  7. Dæk skålen med film og stil salaten koldt mindst 1 døgn og gerne længere.
  8. Salaten kan holde 1 uge i køleskab.