Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
Rødkålssalaten smager dejligt af jul. Den er fiberrig og rig på sund fedt fra valnødder og hørfrøolie.
Næringsindhold
-  Energi pr. person:100 Kcal
 
Rødkålssalat med appelsinskal til 6 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 400 g rødkål
 - 2 kakifrugter
 - 1 spsk sesamfrø eller nigellafrø
 - 25 g valnødder
 - skallen fra en appelsin (øko)
 - 20 g rapsolie med citron eller hørfrøolie
 - 1 lime, saften heraf
 - 1 knsp stødt nellike
 - 1/2 tsk kanel
 - salt og peber
 
Sådan laver du rødkål
- 1. Snit kålen i lange tynde strimler, brug evt. en foodprocessor. Hak kakifrugterne i grove tern.
 - 2. Rist sesamfrøene på en tør pande ca. 2-4 min. Ryst undervejs. Hak valnødderne med en kniv.
 - 3. Bland rødkål, kakifrugter, ristet sesamfrø, og valnødder i en skål. Riv skallen fra appelsinen og rør den sammen med olie, limesaft, nellike, kanel, lidt salt og peber sammen.