Røget laks med selleri, peberrod, dild og rugbrødscroutoner
4
Ingredienser
- 100 g knoldselleri
- ½-1 spsk dijonsennep
- ½ spsk flydende honning
- 1 spsk olivenolie
- 1½ spsk skalotteløg, finthakket
- 2 spsk peberrod, fintrevet
- 4 skiver røget laks
- ½ bundt dild
- lidt blandet salat
- citronsaft
- olivenolie
- 2 skiver mørkt rugbrød, skåret i små tern
- ca. 10 g smør til stegning.
Sådan gør du
- Skær knoldselleri i tynde strimler på en mandolin, eller riv sellerien på den grove side af rivejernet.
- Rør dijonsennep sammen med flydende honning, lidt salt og olivenolie og bland det sammen med de tynde selleri-strimler, finthakket skalotteløg og peberrod.
- Bred skiver af røget laks ud på et skærebræt eller en tallerken. Kom selleriblandingen og masser af plukket dild herpå og rul lakseskiverne sammen. Halver dem en enkelt gang.
- Bland salaten med lidt citronsaft, salt, peber og olivenolie og kom det på fad.
- Skær rugbrødet i små tern. Opvarm en pande med lidt smør og rist rugbrødsternene sprøde og gyldne. Krydr med lidt salt og afkøl dem.
- Anret lakserullerne ovenpå salaten. Drys med sprøde rugbrødscroutoner og resten af dilden.