Opskrift på røget laks med selleri, dild og rugbrødscroutoner

Røget laks med selleri, peberrod, dild og rugbrødscroutoner

4

Ingredienser

  • 100 g knoldselleri
  • ½-1 spsk dijonsennep
  • ½ spsk flydende honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1½ spsk skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk peberrod, fintrevet
  • 4 skiver røget laks
  • ½ bundt dild
  • lidt blandet salat
  • citronsaft
  • olivenolie
  • 2 skiver mørkt rugbrød, skåret i små tern
  • ca. 10 g smør til stegning.

Sådan gør du

  1. Skær knoldselleri i tynde strimler på en mandolin, eller riv sellerien på den grove side af rivejernet.
  2. Rør dijonsennep sammen med flydende honning, lidt salt og olivenolie og bland det sammen med de tynde selleri-strimler, finthakket skalotteløg og peberrod.
  3. Bred skiver af røget laks ud på et skærebræt eller en tallerken. Kom selleriblandingen og masser af plukket dild herpå og rul lakseskiverne sammen. Halver dem en enkelt gang.
  4. Bland salaten med lidt citronsaft, salt, peber og olivenolie og kom det på fad.
  5. Skær rugbrødet i små tern. Opvarm en pande med lidt smør og rist rugbrødsternene sprøde og gyldne. Krydr med lidt salt og afkøl dem.
  6. Anret lakserullerne ovenpå salaten. Drys med sprøde rugbrødscroutoner og resten af dilden.