Billede 1 - Rosenkålsråkost

Rosenkålsråkost

Jeg er stor fan af rosenkål, især rå. Du kan rive din rosenkål på et almindeligt rivejern, men det er nemmest på en foodprocessors rivejern (eller en af de dimser du kan sætte på din røremaskine, som du aldrig har brugt − nu er det tid).

2

Ingredienser

  • Tilbehør til 2 personer
  • Dressing:
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ dl æbleeddike
  • ¼ dl æblemost
  • 2 tsk sukker
  • ¼ dl olivenolie
  • Råkost:
  • 300 g rosenkål
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri salt

Sådan gør du:

  1. Pil hvidløget, og flæk det. Gnid en skål med hvidløg (ja, det virker!).
  2. Rør eddike, æblemost og sukker sammen i skålen, du har gnedet med hvidløg. Rør, til sukkeret er så godt som opløst, og rør så olie i.
  3. Kassér de yderste blade af rosenkålene, og riv dem groft. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne, eller riv dem groft.
  4. Snit bladsellerien i skrå skiver, og vend grøntsagerne med dressingen. Smag til med salt, og servér straks.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

TIP:

Rosenkålen kan erstattes af fintsnittet spidskål – men jeg siger dig, at rosenkål også er godt!

PRØV OGSÅ: Persillerodsslaw