suppe

Rosenkålssuppe

Dejlig varm suppe i den kolde vinter

4

Ingredienser

  • 80 g hasselnøddekerner
  • 500 g rosenkål
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor kartoffel (100-150 g)
  • 1 tynd skive knoldselleri
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille tsk karry
  • 4 dl god hønsebouillon
  • 5 dl vand
  • salt og peber
  • 3-4 små kviste løvstikke
  • 1 bdt purløg
  • 2 dl letmælk
  • lidt reven muskatnød
  • citronsaft

Sådan gør du:

  1. Rist nødderne på en pande over svagt blus i 5-7 minutter og lad dem køle af. Rens og trim rosenkålene. Pil løg og hvidløg. Skræl kartoffel og selleri. Skær alle grønsager i små stykker, men hold dem adskilt. Klar løg og hvidløg i smør og olie i en gryde. Tilsæt rosenkål og lad dem simre i 3 minutter sammen med løgene, uden at de tager farve. Tilsæt karry og lad det simre yderligere 1 minuts tid. Tilsæt kartoffel, selleri, bouillon, vand samt salt og peber. Læg låg på gryden og lad det koge 25 minutter. Hak nødder og krydderurter fint imens. Blend suppen, til den er cremet. Tilsæt mælk og lad den småkoge i 3 minutter. Krydr med muskatnød og smag til med salt, peber og citronsaft. Server suppen med krydderurter og nødder på toppen.
  2. Tips: Hvis du ikke kan få løstikke, kan du også servere suppen med lidt frisk timian på toppen.