Roulade med jordbæris
1 roulade (ca. 20 skiver)
Ingredienser
- Rouladebund
- 4 æg
- 75 g Atwel, Perfect Fit eller andet søde-bagemiddel
- 2 spsk kartoffelmel
- 60 g (1 dl) hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Tilbehør
- ½ l jordbæris med lavt fedtindhold
- lun jordbærsovs
- Rouladebund: Pisk 4 hele æg skummende. Tilsæt 75 g Atwel, Perfect Fit eller andet søde-bagemiddel under piskning. Sigt 2 spsk kartoffelmel, 60 g hvedemel (1 dl) og 1 tsk bagepulver i æggene og vend det forsigtigt med en dejskraber. Lav en papirform af bagepapir (ca. 20x30 cm) og fordél dejen heri. Bag rouladebunden midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Lad rouladebunden afkøle på en bagerist med et fugtigt viskestykke over.
- Fordél ½ l jordbæris med lavt fedtindhold på rouladebunden,når den er helt kold, evt. vha. en paletkniv. Rul rouladensammen og læg den i fryseren i mindst 3 timer. Tag rouladen ud af fryseren 10-15 min. før serveringen og skær den i ca. 20 skiver. Servér med f.eks. lun jordbærsovs.
- Opskriften er fra „God mad – til små gryder” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.