Roulade med jordbæris

Roulade med jordbæris

1 roulade (ca. 20 skiver)

Ingredienser

  • Rouladebund
  • 4 æg
  • 75 g Atwel, Perfect Fit eller andet søde-bagemiddel
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 60 g (1 dl) hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Tilbehør
  • ½ l jordbæris med lavt fedtindhold
  • lun jordbærsovs

  1. Rouladebund: Pisk 4 hele æg skummende. Tilsæt 75 g Atwel, Perfect Fit eller andet søde-bagemiddel under piskning. Sigt 2 spsk kartoffelmel, 60 g hvedemel (1 dl) og 1 tsk bagepulver i æggene og vend det forsigtigt med en dejskraber. Lav en papirform af bagepapir (ca. 20x30 cm) og fordél dejen heri. Bag rouladebunden midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 min. Lad rouladebunden afkøle på en bagerist med et fugtigt viskestykke over.
  2. Fordél ½ l jordbæris med lavt fedtindhold på rouladebunden,når den er helt kold, evt. vha. en paletkniv. Rul rouladensammen og læg den i fryseren i mindst 3 timer. Tag rouladen ud af fryseren 10-15 min. før serveringen og skær den i ca. 20 skiver. Servér med f.eks. lun jordbærsovs.
  3. Opskriften er fra „God mad – til små gryder” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.