Rugboller med kerner

Rugboller med kerner

Gode saftige rugboller til picnickurven.

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid, fordej: 1 døgn + 1 1/2 time
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnede
  • Fordej (1 døgn):
  • 2 dl vand
  • 15 g gær
  • 100 g groft rugmel
  • 100 g knækket rug
  • 1 spsk groft salt
  • Dej:
  • 1 portion fordej (se ovenfor)
  • 1/2 liter lunkent vand
  • 1 spsk flydende honning
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g sesamfrø
  • ca. 850 g hvedemel
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 75 g græskarkerner (grofthakket)

  1. Første dag:
  2. Rør ingrediensernetil fordejensammen, og lad den ståtil næste dag ved stuetemperatur,løst tildækketmed viskestykke.
  3. Anden dag:
  4. Ælt restenaf ingredienserne i dejen,til den er smidig,saftig og ikke for tør.Form store boller af dejen,sæt dem på bagepapirpå en bageplade.
  5. Lad bollerne hæve 11/2time. Pensl med æg ogdrys med græskarkerner.Bag bollerne i en200 grader varm ovnca. 20 min.
  6. Lad bollernekøle af på bageristen.Skal bollerne fryses,kommes de lune i fryseposerog lægges ifryseren.