Rugboller med kerner
Gode saftige rugboller til picnickurven.
12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid, fordej: 1 døgn + 1 1/2 time
- Bagetid: 20 min.
- Fryse-egnede
- Fordej (1 døgn):
- 2 dl vand
- 15 g gær
- 100 g groft rugmel
- 100 g knækket rug
- 1 spsk groft salt
- Dej:
- 1 portion fordej (se ovenfor)
- 1/2 liter lunkent vand
- 1 spsk flydende honning
- 50 g solsikkekerner
- 50 g sesamfrø
- ca. 850 g hvedemel
- 1 æg (sammenpisket)
- 75 g græskarkerner (grofthakket)
- Første dag:
- Rør ingrediensernetil fordejensammen, og lad den ståtil næste dag ved stuetemperatur,løst tildækketmed viskestykke.
- Anden dag:
- Ælt restenaf ingredienserne i dejen,til den er smidig,saftig og ikke for tør.Form store boller af dejen,sæt dem på bagepapirpå en bageplade.
- Lad bollerne hæve 11/2time. Pensl med æg ogdrys med græskarkerner.Bag bollerne i en200 grader varm ovnca. 20 min.
- Lad bollernekøle af på bageristen.Skal bollerne fryses,kommes de lune i fryseposerog lægges ifryseren.