Rugbrødssticks

En god snack at have med i madpakken.

Ingredienser

  • 100 g hele hvedekerner
  • 1 dl kogende vand
  • 1 hvidtøl
  • 50 g gær
  • 1 spsk åblomst Multisød
  • ½ spsk salt
  • 300 g groft rugmel
  • 350 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Kom hvedekernerne i en skål, og hæld det kogende vand på. Lad det trække i en times tid. Hæld hvidtøl i en skål og opløs gæren heri. Kom Multisød, salt og de udblødte hvedekerner i. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen, og rør dejen godt igennem. Tilsæt til sidst hvedemelet og ælt dejen, til den er glat og sammenhængende. Tildæk dejen med et klæde, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
  2. Rul derefter dejen ud til en rektangel på ca. 12×50 cm. Skær dejen ud i tynde strimler på ca. 1,5 cm's bredde. Sno dejen, og læg den på bagepapir, der ligger oven på en bageplade. Tænd ovnen på 200 grader. Lad rugbrødssticksene hæve, til ovnen er blevet varm. Bag dem derefter i ca. 12–15 minutter.
  3. Obs: Spis kun 30 gram rugbrødssticks til mellemmåltid.
  4. Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes Slankeklub her