Rugpizza med røget mørbrad og pesto
Nogle gange skal der pizza på bordet. Med rugmel og hytteost svinger dit blodsukker ikke for højt op.
Næringsindhold
- Energi pr. person:250 Kcal
10
Ingredienser
- Dej:
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 1 æg
- 50 g hytteost
- ¾ tsk salt
- 20 g fibersund
- 75 g kamutmel
- 100 g rugmel.
- Fyld:
- 2 løg
- 2 dåser tomatpuré a 140 g
- salt og peber
- 2 tsk tørret rosmarin
- 1 rød peberfrugt
- 60 g champignon i skiver (ca. 1/2 pakke)
- 1 dåse majs (i egen lage)
- 320 g røget mørbrad
- 200 g revet ost, 30+/16 %
- 50 g pesto, fx fra Il fornaio eller Løgismose
- 100 g ruccola
Sådan laver du rugpizza
- Udrør gæren i 2 dl lunkent vand. Rør æg, hytteost og salt i. Tilsæt fibersund og mel og rør dejen godt sammen. Den skal være fugtig og lidt klistret. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1-2 timer.
- Tænd ovnen på 200 grader. Kom 10 dejklatter på to stykker bagepapir.
- Tryk dejklatterne flade med hænderne, så de får form som pizzabunde. De skal være ca. 8-10 cm i diameter. Forbag bundene i ovnen i ca. 10 min.
- Hak løgene fint.
- Fordel tomatpuréen over pizzabundene. Drys med lidt salt, peber, tørret rosmarin og hakket løg. Hak peberfrugten fint. Fordel peberfrugt, champignon og majs over pizzaerne.
- Skær mørbraden i tynde skiver og fordel skiverne over pizzaerne. Drys med revet ost.
- Top til sidst med pesto.
- Bag pizzaerne ca. 10-5 min midt i ovnen ved 200 grader.
- Servér den lune pizza toppet med en håndfuld frisk ruccola og servér evt. salat med agurk, radise, bredbladet persille, tomat og rødløg. Vend den i rapsolie med citron.