Rullet kalvebryst m/ krydderurter og nødder
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 1 time
- Koge/stegetid:
- 1 time og 45 min.
- Fryse-egnet
- (4 personer)
- 75 g valnødder
- 1 løg (finthakket)
- 1 spsk olie
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 bdt persille (grofthakket), frisk estragon og oregano (grofthakket)
- 1 kg kalvebryst (uden ben)
- salt og peber
- smør (til stegning)
- 500 g rodfrugter (efter smag, grove stykker)
- 4 dl bouillon
- Tilbehør: kartofler, ris eller pasta
- Rist nødderne 2-3 min. på en tør pande og lad dem afkøle.
- Sautér løgene bløde i olie i 5 min.
- Tilsæt hvidløg og hæld det over i en skål til afkøling.
- Skyl persille, estragon og oregano. Hak nødderne groft og bland dem med løg/ hvidløg og krydderurter.
- Gnid kødet med salt og peber og fordél fyldet på indersiden.
- Rul brystet sammen og snør det stramt med kødsnor.
- Brun kødet i en stegegryde med smør og tag det op. Brun rodfrugterne i gryden.
- Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillonen ved og lad retten simre under låg i ca. 1½ time.
- Tag kødet op og blend sovs og urter jævnt. Smag til med salt og peber.
- Træk kødsnoren af kødet og skær det i skiver. Servér med sovs og det valgte tilbehør.