Rullet kalvebryst m/ krydderurter og nødder

Rullet kalvebryst m/ krydderurter og nødder

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 1 time
  • Koge/stegetid:
  • 1 time og 45 min.
  • Fryse-egnet
  • (4 personer)
  • 75 g valnødder
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 bdt persille (grofthakket), frisk estragon og oregano (grofthakket)
  • 1 kg kalvebryst (uden ben)
  • salt og peber
  • smør (til stegning)
  • 500 g rodfrugter (efter smag, grove stykker)
  • 4 dl bouillon
  • Tilbehør: kartofler, ris eller pasta

  1. Rist nødderne 2-3 min. på en tør pande og lad dem afkøle.
  2. Sautér løgene bløde i olie i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og hæld det over i en skål til afkøling.
  4. Skyl persille, estragon og oregano. Hak nødderne groft og bland dem med løg/ hvidløg og krydderurter.
  5. Gnid kødet med salt og peber og fordél fyldet på indersiden.
  6. Rul brystet sammen og snør det stramt med kødsnor.
  7. Brun kødet i en stegegryde med smør og tag det op. Brun rodfrugterne i gryden.
  8. Læg kødet tilbage i gryden, hæld bouillonen ved og lad retten simre under låg i ca. 1½ time.
  9. Tag kødet op og blend sovs og urter jævnt. Smag til med salt og peber.
  10. Træk kødsnoren af kødet og skær det i skiver. Servér med sovs og det valgte tilbehør.