Opskrift på rundstykker med blå birkes

Rundstykker med blå birkes

13

Ingredienser

  • 6-7 g gær, (en lille klump på størrelse med en stor ært)
  • 1 spsk havsalt
  • 1 spsk sukker
  • 5 dl lunken vand
  • ca. 400 g hvedemel
  • 200 g hvedemel type 00
  • 100 g durumhvedemel
  • 2 poser blå birkes eller 100 g sesam

Sådan laver du rundstykker

  1. 1. Bland gær, salt og sukker i det lunkne vand. Tilsæt alle tre typer hvedemel, og rør dejen
  2. Grundigt. Den kan måske virke lidt våd, men vil samle sig og begynde at slippe siderne af
  3. formen, når du har rørt i ca. 5-7 min. Hvis den bliver ved at være klistret, så tilsæt lidt
  4. mere hvedemel, men kun lidt ad gangen.
  5. 2. Vend dejen til en kugle på et meldrysset bord, og læg den tilbage i skålen. Lad dejen hvile tildækket i mindst 8 timer, gerne natten over.
  6. 3. Tag nu dejen ud på køkkenbordet, og del den i 12-14 lige store dele. Rul rundstykkerne runde, og vend dem i enten birkes eller sesam. (Hvis du blot drysser det over, vil det ikke sidde
  7. ordentlig fast!)
  8. 4. Lad rundstykkerne hæve til næsten dobbelt størrelse på en bageplade (tager 1½-2 timer), og bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 20 min. Lad rundstykkerne køle lidt ned og servér dem lune med koldt smør, ost og en god marmelade.
  9. Tip:
  10. For at få rundstykkerne ekstra sprøde, kan du sprøjte en dl vand på ovnens sider, når de har bagt halvvejs.