Rundstykker med blå birkes
13
Ingredienser
- 6-7 g gær, (en lille klump på størrelse med en stor ært)
- 1 spsk havsalt
- 1 spsk sukker
- 5 dl lunken vand
- ca. 400 g hvedemel
- 200 g hvedemel type 00
- 100 g durumhvedemel
- 2 poser blå birkes eller 100 g sesam
Sådan laver du rundstykker
- 1. Bland gær, salt og sukker i det lunkne vand. Tilsæt alle tre typer hvedemel, og rør dejen
- Grundigt. Den kan måske virke lidt våd, men vil samle sig og begynde at slippe siderne af
- formen, når du har rørt i ca. 5-7 min. Hvis den bliver ved at være klistret, så tilsæt lidt
- mere hvedemel, men kun lidt ad gangen.
- 2. Vend dejen til en kugle på et meldrysset bord, og læg den tilbage i skålen. Lad dejen hvile tildækket i mindst 8 timer, gerne natten over.
- 3. Tag nu dejen ud på køkkenbordet, og del den i 12-14 lige store dele. Rul rundstykkerne runde, og vend dem i enten birkes eller sesam. (Hvis du blot drysser det over, vil det ikke sidde
- ordentlig fast!)
- 4. Lad rundstykkerne hæve til næsten dobbelt størrelse på en bageplade (tager 1½-2 timer), og bag dem i en 225 grader varm ovn i ca. 20 min. Lad rundstykkerne køle lidt ned og servér dem lune med koldt smør, ost og en god marmelade.
- Tip:
- For at få rundstykkerne ekstra sprøde, kan du sprøjte en dl vand på ovnens sider, når de har bagt halvvejs.