'Så er der pindemad...'
Pindemadder er ikke kun forbeholdt kedelige receptioner! Vi sætter både aftensmaden, desserten og den sunde snack på spyd og regner med, at de bliver revet væk.
LAMMESTICKS MED HIMMELSK SAUCE
Lammekødbollerne bliver kun endnu bedre, når de dækkes af en hjemmelavet sauce med hvidløg og ingefær.
Tid: ca. 30 min. plus hvile- og stegetid (4 pers.)
Sauce:
1 dl mirin (sød risvin, kan erstattes
af andre søde vine)
1 dl sojasauce
1 spsk. brun farin
2 spsk. friskrevet ingefær
2 fed hvidløg
½ dl ketchup
400 g hakket lammekød
1 tsk. salt
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
1 æg
1 dl vand
2-3 spsk. hvedemel
olie til stegning
Tilbehør:
edamamebønner eller andre sprøde grønsager
1. Kom mirin, sojasauce, brun farin, frisk ingefær og presset hvidløg i en lille gryde. Kog lagen ind til det halve. Tilsæt ketchup, og tag gryden af varmen.
2. Ælt kødet sammen med salt. Hak løget, og rør i kødet sammen med presset hvidløg, spidskommen, æg, vand og hvedemel. Lad farsen hvile ca. 30 min.
3. Form kødet til små kødboller, og sæt dem på spyd. Du kan også vente med at sætte bollerne på spyd, til de er stegt.
4. Varm olien på en pande, og steg bollerne, til de er sprøde på alle sider. Hæld sauce over kødbollerne, og server med edamamebønner eller andre sprøde grønsager.
FRUGTSPYD
Det er jo helt simpelt, men en god måde at få børnene til at spise mange forskellige frugter på. Brug sæsonens frugter, og varier dem gerne i det uendelige.
Tid: ca. 10 min.
20 frugtspyd
1 kg blandet frugt, f.eks. ananas, vindruer, kiwi, banan
20 pinde/træspyd
Rens og skær frugten i mundrette stykker. Sæt frugten skiftevis på spyd, og server.