Sådan laver du grillet kylling med lune radiser og sesamsmør

Sådan laver du grillet kylling med lune radiser og sesamsmør

Så er det (snart) sommer. Simpel, nem ret med sommersmag og smukke radiser.

2

Ingredienser

  • 1 ½ dl belugalinser
  • 2 kyllingebryster
  • lidt olivenolie
  • salt
  • 1 citron
  • 1 bundt radiser (helst aflange)
  • lidt mere olivenolie
  • salt
  • Smør:
  • 1 spsk sesam
  • 2-3 spsk blødt smør
  • 1 tsk løvstikke, finthakket
  • salt

Sådan laver du grillet kylling med lune radiser og sesamsmør

  1. Kog linserne møre i usaltet vand, ca. 15 min. Dræn overskydende vand fra dem, og smag til med salt.
  2. Gnid imens kyllingebrysterne med lidt olivenolie, og grill dem på en varm grill eller grillpande. Salt dem.
  3. Halvér citronen, og grill den på skærefladen i 3-4 min, eller til den har taget farve. Damp radiserne i en smule kogende, saltet vand, de skal have ca. 1 min (jeg beholder toppen på, og dypper de små radiser i vandet, mens jeg holder dem i stilkene. Men det er kun, fordi jeg synes, det er sååå pænt. Du kan sagtens bare dampe dem uden top)
  4. Rist sesamfrø på en tør pande i højst 1 min, eller til de hopper og dufter. Lad dem køle en anelse, og rør dem med blødt smør. Smag smørret til med løvstikke og salt.
  5. Servér kyllingebryster med linser, radiser, saft af varme citroner og smør.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Tip!

Sesamsmørret er supergodt til alt fra nye kartofler, gulerødder, hakkebøffer til ristet rugbrød.