Opskrift på salat med bagte peberfrugter og gedeost

Salat med bagte peberfrugter og gedeost

Bagte peberfrugter, gedeost og basilikum er suverænt, når du længes efter varmere dage.

6

Ingredienser

  • 3 røde peberfrugter
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g knoldselleri
  • 1½ spsk æbleeddike
  • lidt salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 håndfulde blandet salat
  • ½-1 potte basilikum
  • 125 g blød og lækker gedeost, f.eks fra Tebstrup
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du salat

  1. Smør peberfrugterne med olivenolie og kom dem i et ovnfast fad. Bag dem til de er helt møre og bløde i ca. 30 min ved 200 grader. Kom de bagte varme peberfrugter i en skål, kom husholdningsfilm over skålen og lad det stå til de er afkølede. Pil skindet af peberfrugterne og kassér stilk og kerner. Skær peberfrugtkødet i grove stykker.
  2. Skræl sellerien og skær det i tynde strimler(f.eks. på et mandolinjern). Marinér sellerien i æbleeddike, salt og olivenolie. Bland de bagte peberfrugter sammen med selleri, salat, basilikum og kom små stykker gedeost over salaten.