Salat med bagte peberfrugter og gedeost
Bagte peberfrugter, gedeost og basilikum er suverænt, når du længes efter varmere dage.
6
Ingredienser
- 3 røde peberfrugter
- 2 spsk olivenolie
- 100 g knoldselleri
- 1½ spsk æbleeddike
- lidt salt
- 2 spsk olivenolie
- 2 håndfulde blandet salat
- ½-1 potte basilikum
- 125 g blød og lækker gedeost, f.eks fra Tebstrup
- Tilbehør: brød
Sådan laver du salat
- Smør peberfrugterne med olivenolie og kom dem i et ovnfast fad. Bag dem til de er helt møre og bløde i ca. 30 min ved 200 grader. Kom de bagte varme peberfrugter i en skål, kom husholdningsfilm over skålen og lad det stå til de er afkølede. Pil skindet af peberfrugterne og kassér stilk og kerner. Skær peberfrugtkødet i grove stykker.
- Skræl sellerien og skær det i tynde strimler(f.eks. på et mandolinjern). Marinér sellerien i æbleeddike, salt og olivenolie. Bland de bagte peberfrugter sammen med selleri, salat, basilikum og kom små stykker gedeost over salaten.