Salat med bresaola og ærtevinaigrette
Fantastisk salat opskrift
Salat med bresaola og ærtevinaigrette
- 1 lille bundt dild
- 1 lille bundt kørvel
- 1 potte brøndkarse
- 100 g rød sennepssalat
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- Salt og peber
- 150 g bresaola
- 50 g pecorino i flager
- 1 dl friskbælgede ærter
- Ærtevinaigrette:
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk flydende honnning
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk finthakket bananskalotteløg
- 1 dl frisk bælgede ærter
- salt
Sådan gør du:
- Rør ærtevinaigrette (dressing) af hvidvinseddike, honning, jomfruolivenolie og finthakket bananskalotteløg. Kom de friskbælgede ærter i og smag til med salt. Vend krydderurterne fra ingredienslisten med salaten og olie, eddike, salt, peber og anret salaten med tynde skiver bresaola og percorino. Anret vinaigretten rundt om og server straks.
- TIP! Hvis du ikke kan få bresaola, kan du bruge lufttørret skinke. Til gengæld skal ærterne være friske, det er bedre at droppe dem end at bruge frosne. OBS! Dild har et højt indhold af jern.