Salat med butterbeans og bacon

Salat med butterbeans og bacon

Vi danskere har været lidtlænge om at tage de tørredebønner til os, men ud overat de er enormt smagfulde,så er det også både sundog billig mad.

4 personer

Ingredienser

  • 100 g hvide butterbeans
  • 125 g bacon i skiver
  • 1 lille spidskål
  • 2 gulerødder
  • 2 tomater
  • Dressing:
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt, peber
  • Pynt:
  • evt. mynte
  • Tilbehør:
  • groft brød

  1. Udblød bønnerne natten overi rigeligt koldt vand. Kog dem45 min. i friskt vand. Afdrypdem i en sigte.
  2. Steg baconskiverne sprødepå en pande. Afdryp dem påkøkkenrulle.
  3. Snit kålen fint. Læg den iletsaltet vand 10 min. Afdrypden, og kom den i en skål. Rivgulerødderne. Skær tomaternei tern. Bland spidskål, tomaterog gulerødder. Pisk marinadensammen, og vend den i salaten.Lad gerne salaten trække15 min. Fordel stykker af baconover, og pynt evt. med mynte.