Opskrift på laksesalat med røget laks og dijoncreme

Salat med røget laks og dijoncreme

4

Ingredienser

  • 4 store økologiske æg
  • 8 skiver røget laks
  • 400 g kogte kartofler
  • 300 g blandet salat
  • 1 spsk kapers
  • 1 bdt dild i små buketter.
  • Dressing:
  • 4 spsk dijonsennep
  • saft fra ½ citron
  • 1½ spsk vindruekerneolie
  • salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

  1. Kog æggende smilende: Giv dem 4-5 minutter i kogende vand.
  2. Skær imens laksen i mindre stykker og kartoflerne i kvarte og bland dem med salat, kapers og dild.
  3. Pisk dressingen sammen.
  4. Anret salaten på et stort fad, dryp dressingen over og læg halverede æg ved. Servér straks med et groft brød til. 

TIP

Det er bedst at gå til fiskehandleren og købe et stykke laks eller bede fiskehandleren skære det antal skiver, man skal bruge. Man kan også ofte købe et helt stykke i supermarkedet, og det smager altså bedre end det, der er skåret og ligger i pakker.