salat

Salat Nicoise

Tænk, at noget så enkelt kan smage så godt.

4

Ingredienser

  • 2 stk. friske tunbøffer, ca. 200 g
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 2 stk. hjertesalat eller anden sprød salat
  • 200 g grønne bønner
  • 2 æg
  • 1 bakke cherrytomater, 200 g
  • 150 g små pasta, f.eks. suppehorn
  • 1 spsk kapers
  • 1 bundt krydderurter, f.eks. dild eller kørvel
  • salt og peber
  • Sennepsdressing:
  • 2 tsk sød sennep
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 2 tsk flydende honning
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • Tilbehør:
  • groft brød, 300 g

Sådan gør du:

  1. Pensl tunen med olie og grill i ca. 2 min. på hver side, afhængig af tykkelse. Tag tunen af varmen og afkøl. Skyl salaten og afdryp. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 min. Afdryp og hæld koldt vand over. Kog æggene i ca. 8 min. Afkøl og skær i både. Halver tomaterne. Kog pastaen som angivet på emballagen. De sidste 2 min. koges bønnerne med. Afdryp og hæld koldt vand over. Afkøl pasta og bønner. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den godt med salat og krydderurter. Anret salat med suppehorn, bønner, æg, cherrytomater og tun skåret i mindre stykker. Krydr med salt og peber og server med groft brød.
  2. Energi pr. person: 570 kcal., protein 22%, kulhydrat 55%, fedt 23%