Panzanella opskrift

Salat: Panzanella

4

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 4 tykke skiver daggammelt, langtidshævet hvedebrød
  • 750 g tomater, gerne blandede
  • 2 peberfrugter
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 4 spsk god olivenolie
  • 2 spsk god eddike, f.eks. sherry eddike eller lagret balsamico
  • salt og sort peber
  • evt basilikumblade

Sådan laver du panzanella

  1. 1. Del hvidløget og gnid en stor salatskål med de to halve fed, så salaten kan optage smagen af hvidløg, når den blandes i skålen. Kassér derefter hvidløget.
  2. 2. Riv eller skær brødet i mundrette bidder, og kom dem i skålen. Skær tomat og peberfrugt i grove tern, og kom dem i skålen. Skræl agurken, og fjern kernerne. Skær den i tern, og kom den i salaten sammen med fintsnittet løg.
  3. 3. Vend salaten med olie og eddike, og krydr godt med salt og sort peber. Saften fra tomaterne og dressingen suges op af det tørre brød. Spis med basilikumblade til.

Tip

Det er en god idé at gnide indersiden af salatskålen med et fed hvidløg. På den måde får salaten en let smag heraf, men du undgår at få små, stærke stykker hvidløg i munden.