Salat: Panzanella
4
Ingredienser
- 1 fed hvidløg
- 4 tykke skiver daggammelt, langtidshævet hvedebrød
- 750 g tomater, gerne blandede
- 2 peberfrugter
- 1 agurk
- 1 rødløg
- 4 spsk god olivenolie
- 2 spsk god eddike, f.eks. sherry eddike eller lagret balsamico
- salt og sort peber
- evt basilikumblade
Sådan laver du panzanella
- 1. Del hvidløget og gnid en stor salatskål med de to halve fed, så salaten kan optage smagen af hvidløg, når den blandes i skålen. Kassér derefter hvidløget.
- 2. Riv eller skær brødet i mundrette bidder, og kom dem i skålen. Skær tomat og peberfrugt i grove tern, og kom dem i skålen. Skræl agurken, og fjern kernerne. Skær den i tern, og kom den i salaten sammen med fintsnittet løg.
- 3. Vend salaten med olie og eddike, og krydr godt med salt og sort peber. Saften fra tomaterne og dressingen suges op af det tørre brød. Spis med basilikumblade til.