
Saltindbagt svinemørbrad med grønsager
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Stege/bage/kogetid: ca. 45 min.
- 1-2 svinemørbrader (ca. 600 g, afpudsede)
- 2 spsk smør
- 1 kg groft salt
- 2 dl vand
- 4-5 stilke frisk dild (hakket)
- 4 skiver lime friskkværnet peber
- Friskkværnet peber
- Sur-søde grønsager:
- 2 røde snackpeberfrugter (ringe)
- 2 spsk jomfruolivenolie
- 1 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
- 1 bundt forårsløg
- 1 fennikel (stykker)
- Tibehør: Kartoffelmos
- Dup kødet med køkkenrulle.Brun det i smør.Bland salt og vand til en grød, og læg et ca. 1cm tykt lag i bunden afet aflangt ovnfast fad. Læg svinemørbraden ovenpå med dild og limeskiver, og dæk kødetmed resten af saltblandingen.
- Steg ca.30 min. i en 225 grader varm ovn. Brug et stegetermometerog steg,til kødet er 60 grader, hvis det skal være rosa, og 70 grader, hvis det skal være gennemstegt. Fjern saltlagen og skær mørbraden i skiver.
- Sur-søde grønsager:
- Kog fennikel, forårsløg og peberfrugter ca. 3 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og bland grønsagerne med olie og eddike. Anret kødet med grønsager og kartoffelmos og servér.