Saltindbagt svinemørbrad med grønsager

Saltindbagt svinemørbrad med grønsager

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege/bage/kogetid: ca. 45 min.
  • 1-2 svinemørbrader (ca. 600 g, afpudsede)
  • 2 spsk smør
  • 1 kg groft salt
  • 2 dl vand
  • 4-5 stilke frisk dild (hakket)
  • 4 skiver lime friskkværnet peber
  • Friskkværnet peber
  • Sur-søde grønsager:
  • 2 røde snackpeberfrugter (ringe)
  • 2 spsk jomfruolivenolie
  • 1 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 fennikel (stykker)
  • Tibehør: Kartoffelmos

  1. Dup kødet med køkkenrulle.Brun det i smør.Bland salt og vand til en grød, og læg et ca. 1cm tykt lag i bunden afet aflangt ovnfast fad. Læg svinemørbraden ovenpå med dild og limeskiver, og dæk kødetmed resten af saltblandingen.
  2. Steg ca.30 min. i en 225 grader varm ovn. Brug et stegetermometerog steg,til kødet er 60 grader, hvis det skal være rosa, og 70 grader, hvis det skal være gennemstegt. Fjern saltlagen og skær mørbraden i skiver.
  3. Sur-søde grønsager:
  4. Kog fennikel, forårsløg og peberfrugter ca. 3 min. i letsaltet vand. Hæld vandet fra og bland grønsagerne med olie og eddike. Anret kødet med grønsager og kartoffelmos og servér.