suppe

Rodfrugtsuppe med ristede græskarkerner

Skøn og varmende suppe med masser af smag

4

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 2-3 fed hakkede hvidløg
  • 1 stykke tyndtskåret citronskal (ubehandlet)
  • 4 blade salvie
  • 750 g groftskårne, grove grønsager f.eks. gule- og persillerødder, selleri og porrer
  • ca. 1,5 liter grønsagsbouillon
  • salt, peber
  • Servering:
  • 1 spsk olie
  • 12-16 store salvieblade
  • 50 g ristede, saltede græskarkerner
  • 4 små italienske durumbrød

Sådan gør du:

  1. Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg, citronskal og salvieblade kort heri under omrøring. Kom rodfrugterne i og sauter yderligere i 1-2 minutter. Hæld bouillon ved, bring det hele i kog og lad suppen snurre i 20-30 minutter, indtil grønsagerne er møre. Blend og smag suppen til med salt og peber.
  2. Varm olien i en lille pande og steg salviebladene sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle.
  3. Anret suppen i skåle og server med de sprøde salvieblade og græskarkerner på toppen og lune italienske brød til.
  4. Energi pr. person: 380 kcal, fedt 28%, protein 13%, kulhydrat 59%