Sandart opskrift

Sandart med asparges og blomkål

4

Ingredienser

  • 3 sandartfileter
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 blomkålshoved i små buketter
  • lidt smør til stegning
  • 50 g smør til smørsauce
  • 1 kg kogte nye kartofler.

Sådan gør du

  1. Skær sandartfileten i mindre stykker.
  2. Skær den nederste tredjedel af aspargesene og skyl dem. Sautér blomkål og asparges i smør på en pande i ca. 5 minutter, drys med salt og peber, tag grøntsagerne af panden, og steg fisken i frisk smør – pres stykkerne let ned med en tallerken, så de ikke buer op af, men steges jævnt. Tag fisken af panden og smelt 50 g smør til smørsauce.
  3. Servér fisken med blomkål, asparges, nye kartofler og smørsauce.

TIP

Høj sæson: Juli og juni.

Fisk er så nemme at tilberede – faktisk har du brug for bare tre basisting, hvis vi holder os til de mere klassiske opskrifter, nemlig smør, salt og peber.

Med de få ingredienser kommer det meste fisk til at smage fantastisk, hvis det altså er friskfanget – og det skal det altid være.