Asparges - lækre opskrifter med de grønne og hvide

vis
mere

Grønne asparges er rige på vitaminer

Grønne asparges indeholder en stor mængde vand og dermed kun få kalorier og næsten intet fedt. De grønne spyd er rige på vitaminet folat, som er vigtigt for immunsystemet og fordøjelsen. Indeholder også B- og C-vitamin, mineralerne calcium og natrium samt antioxidanter.

Værd at vide om grønne asparges

  • Sæsonen for danske grønne asparges er kort. Nyd dem fra maj til omkring Skt. Hans.
  • Grønne asparges skal i modsætning til hvide asparges ikke skrælles.
  • Den nederste træede ende af aspargesene skal skæres/knækkes af, hvorefter de er klar til brug.
  • Hvis de grønne asparges opbevares i en frysepose i køleskabet eller i et hårdt opvredet viskestykke i en beholder med låg, holder de sig fint en uges tid.
  • Er dine grønne asparges blevet lidt kedelige, så stil dem i et glas med iskoldt vand i ca. 10 min., så genfinder de deres sprødhed.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer, Sunde salater, Fisk, Rejer, Sommersalat, Suppe, Nem aftensmad og Nem forret