Aspargessalat med feta og grillede rejer
En nem og hurtig sommersalat med sæsonens bedste grøntsager: ærter og asparges.
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- 400-500 g nye ærter
- 1 finthakket skalotteløg
- 1½ spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- lidt salt og revet citronskal
- 200 g rå tigerrejer
- 75 g fetaost.
- Marinade:
- 1 fed finthakket hvidløg
- lidt citronsaft
- 1½ spsk olivenolie
- salt og peber
- Tilbehør:
- Brød.
Sådan laver du aspargessalat
- Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges. Kassér bunden og skær aspargesene i små stykker. Bring en gryde med vand til kogepunktet og kog aspargesene 1 min. Tag dem op og afkøl dem i koldt vand. På den måde bevarer de deres sprødhed og fine grønne farve.
- Bælg ærterne og bland dem sammen med de grønne asparges, skalotteløg, citronsaft, olivenolie, salt og lidt revet citronskal.
- Rør finthakket hvidløg sammen med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
- Pil skallen af rejerne og mariner dem i olien. Grill eller pandesteg dem ca. 2 minutter på hver side.
- Kom rejerne over salaten, drys med små stykker feta, og server brød til.
- Se også opskrift på: Asperges med rygeost, rejer og ramsløg