Opskrift på asparges med rygeost, rejer og ramsløg
SPONSORERET indhold

Asparges med rygeost, rejer og ramsløg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug de friskeste, sprødeste grønsager, du kan få fingre i og ikke nødvendigvis dem i opskriften.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
28. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 20 min

Ingredienser

500 g hvide asparges
500 g grønne asparges
1 bakke rygeost 10%
1 dl piskefløde
citronsaft
100 g vilde urter, f.eks. fuglegræs eller 1 bakke babysalat
1 kg pil-selv-rejer

Brød og hvidvin til servering

Sådan laver du asparges med rygeost

Skræl de hvide asparges, skær dem i mindre stykker og kog dem i vand med salt i 4 min. Skær enderne af de grønne asparges og kog dem ganske kort i vandet.

Rør rygeost forsigtigt sammen med piskefløde og citronsaft – pas på med ikke at røre for meget, da cremen nemt kan skille. Smør rygeostcremen ud på tallerkener og fordel asparges ovenpå. Vend med vilde urter eller salatblade.

Pil rejerne på forhånd og fordel dem over aspargeserne – eller lad hvert familiemedlem pille sine egne rejer. Det er en dejlig beskæftigelse på en solrig forårsaften. Gerne med et glas hvidvin ved hånden.

Se også opskrift på Asparges-risotto.