Opskrift på asparges-risotto
SPONSORERET indhold

Asparges-risotto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Aspargesrisotto kan spises som forret, som en vegetarisk hovedret eller som tilbehør til f.eks. stegt/grillet fisk. Her får du opskriften på den lækre vegetar-risotto:

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
08. maj. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
Risotto med asparges til 4 personer | Total: 25 min

Ingredienser

2 skalotteløg
lidt smør
300 g hvedekerner
600 g grønne asparges
1 dl hvidvin
ca. 1 l grøntsagsbouillon
100 g parmesan
1 bundt bredbladet persille, hakket
salt og peber
1 bakke rucola eller andre salatblade.

Sådan laver du asparges-risotto

  1. Hak skalotteløg fint og sauter dem bløde i smørret i en gryde. Kom hvedekernerne i gryden og rør rundt.
  2. Hæld hvidvin på og lad den koge væk. Bring bouillonen i kog i en anden gryde og hæld den over kernerne lidt ad gangen i store skefulde. Lad kernerne suge al væsken, inden du kommer mere på.
  3. Stop med at tilføje bouillon, når konsistensen er god, let flydende og kernerne bløde efter ca. 15 min.
  4. Tilføj asparges skåret i mindre stykker og lad dem dampe med de sidste par minutter. Vend den hakkede persille i og fjern gryden fra varmen.
  5. Rør revet parmesan i kernerne og smag til med salt og peber.
  6. Drys rucola, parmesanskiver og godt med peber over risottoen, og server den med brød til eller som tilbehør til stegt fisk.


Se også opskrift på Salat med grillede asparges, æg, rosiner og feta.