
SPONSORERET indhold
Grøn risotto med asparges og spinat
Denne lækre risotto med asparges og spinat er sund og smager himmelsk.
2 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
1½ dl risottoris
1 tsk. olivenolie
3 spsk. løg, finthakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 dl hvidvin
4-5 dl vand eller hønsebouillon
2 håndfulde spinat
1 dl vand
10 grønne asparges
60 g revet parmesan
Salt og peber
1 tsk. smør
Topping:
Lidt fint snittet citronskal og parmesan
Næringsindhold
-
Energi pr. person:472 Kcal
-
Fedt:27 %
-
Protein:16 %
-
Kulhydrat:57 %
Sådan gør du:
- Sautér risene i olie. De må ikke tage farve.
- Kom løg og hvidløg ved, og lad det sautere, til de er bløde, men stadig ikke har farve.
- Hæld vin på lidt af gangen, og fortsæt derefter med vand eller bouillon. Rør jævnligt.
- Blend spinat med ½-1 deciliter vand.
- Knæk den nederste ende af aspargesen, og kassér den. Snit aspargesene i skrå skiver.
- Tilsæt asparges og spinatvand, når risene er næsten møre, vend parmesan i og tag gryden af varmen.
- Smag til med salt, peber og smør. Servér straks med lidt citronskal og mere parmesan.