Grøn risotto med asparges og spinat
Foto: Anders Schønnemann Skøn grøn risotto!

Grøn risotto med asparges og spinat

Denne lækre risotto med asparges og spinat er sund og smager himmelsk.

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

1½ dl risottoris
1 tsk. olivenolie
3 spsk. løg, finthakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 dl hvidvin
4-5 dl vand eller hønsebouillon
2 håndfulde spinat
1 dl vand
10 grønne asparges
60 g revet parmesan
Salt og peber
1 tsk. smør

Topping:

Lidt fint snittet citronskal og parmesan

Energi pr. person:
472 Kcal
Fedt:
27 %
Protein:
16 %
Kulhydrat:
57 %

Sådan gør du:

  1. Sautér risene i olie. De må ikke tage farve.
  2. Kom løg og hvidløg ved, og lad det sautere, til de er bløde, men stadig ikke har farve.
  3. Hæld vin på lidt af gangen, og fortsæt derefter med vand eller bouillon. Rør jævnligt.
  4. Blend spinat med ½-1 deciliter vand.
  5. Knæk den nederste ende af aspargesen, og kassér den. Snit aspargesene i skrå skiver.
  6. Tilsæt asparges og spinatvand, når risene er næsten møre, vend parmesan i og tag gryden af varmen.
  7. Smag til med salt, peber og smør. Servér straks med lidt citronskal og mere parmesan.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Sund aftensmad, Risotto, Asparges og Hovedret