Pasta med røget laks og asparges

Pasta med røget laks og asparges

Sommerens friske råvarer kombineret med en god omgang pasta, så har du nem og lækker aftensmad på ingen tid.

4 personer

Ingredienser

  • 400 g pasta f.eks. konkylier
  • 500 g grønne asparges
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl hønsebouillon
  • 150 g mascarpone el. flødeost
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt, peber
  • 200 g varm- el. koldrøget laks
  • Pynt:
  • Dild eller persille
  • Tilbehør:
  • Tomatsalat

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte.
  2. Bræk den træede ende af aspargesene, og skær dem i 3 cm stykker.
  3. Skær løget i små tern. Svits løget i olien i en gryde.
  4. Tilsæt bouillon og mascarpone. Kog det op. Kom asparges og citronsaft i. Kog det sammen under omrøring 2-3 min.
  5. Smag til med salt og peber. Vend pastaen i aspargessaucen. Fordel laks i mindre stykker over. Pynt med dild eller persille.
  6. Server straks med tomatsalat.