Laks med ærter, asparges og krydret mayonnaise
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- 2 stk. (ca. 300 g i alt) laks
- ½ spsk olie
- 1 bdt (250 g) grønne asparges
- 1 spsk olivenolie
- 200 g grønne ærter
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
- Krydret mayonnaise:
- 100 g mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1 fed hvidløg (kan udelades) evt. wasabi eller peberrod
- Tilbehør:
- brød, kartofler eller pasta
- Start med mayonnaisen: rør mayonnaise sammen med citronsaft og sennep og smag til med knust hvidløg, salt og peber og evt. lidt wasabi eller fintrevet peberrod.
- Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på en varm pande med olie og lad dem stege ved middel varme ca. 6-8 min.
- Krydr med salt og peber og lad dem få 1-2 min. på kødsiden.
- Skær/knæk den træede ende af aspargesene og skyl dem i koldt vand.
- Sauter dem i en gryde med olie ca. 4 min. og tilsæt ærter.
- Varm det igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Anret grønsager og laks på tallerkener og læg en skefuld mayonnaise på hver. Server med brød.