-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Tærte med kylling, bacon og asparges
(4 pers.)
Tærte med kyling, bacon og asparges
- Dej:
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 100 g rugmel
- ½ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 400 g grønne asparges
- 2 sommerløg
- 50 g bacon i små tern
- 1 spks. olie
- 3 æg
- ½ dl mælk
- ¾ tsk. salt
- peber
- 100 g reven mild ost f.eks. emmentaler eller gruyere
- 300 g kogt eller stegt kyllingekød i små tern
- evt. 1 sammenpisket æggehvide til pensling
Sådan laver du tærte med kyling, bacon og asparges
- Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i de to slags mel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
- Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel over, og udrul dejen med en kagerulle. Smør en tærteform, og kom dejen i formen. Tryk dejen ud, og lav en pæn kant. Lad dejen gå 2-3 mm op over formens kant. Forbag tærten 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
- Skær eller knæk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm stykker. Snit løgene i både. Svits først bacontern i olie et par min. Kom asparges og løg i, og svits det med et par min.
- Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Vend ost, kyllingekød og grønsags- baconblanding i. Fordel massen i tærteformen. Bag tærten ca. 40-45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til den er gennembagt og gylden.