Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Asparges bagt i butterdej
Foto: Line Falck

Asparges bagt i butterdej - opskrift fra Hjemmet

Asparges bagt i butterdej

Asparges er smagen af sommer. Her følger en lækker opskrift på asparges bagt i butterdej.

4 personer
Print

Tid: 25 min.
Ovntid: 15-18 min.
1 pakke butterdej (ready to bake 270 g)
1 æg (pisket sammen)
salt
friskkværnet peber
160 g parmesan (fintrevet)
450 g grønne asparges
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg (finthakket)
Pynt: 1 bundt estragon

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær butterdejspladen ud i 6 små rektangler, som er ca. 4 cm brede og 10 cm lange. Rids butterdejen med en kniv 1 cm fra kanten hele vejen rundt, og pensl rektanglerne med sammenpisket æg.
  2. Kom salt og peber på butterdejspladerne, og fordel halvdelen af den revne ost på pladerne.
  3. Skyl og knæk enderne af de grønne asparges, og fordel 4-5 stk. på hver butterdejsplade.
  4. Bland olivenolie og hvidløg sammen, og pensl aspargesene. Fordel resten af osten over og evt. lidt ekstra salt og peber.
  5. Kom butterdejspladerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15-18 min. Pynt med frisk estragon, og servér med lidt ekstra revet parmesan.
Se, hvad vi ellers skriver om: Grønne asparges, Tærte, Vegetarisk og Hovedret