
Pizza med tomat, manchego & asparges
Nem fingermad, som også er perfekt i madpakken.
Ingredienser
Pizza med tomat, manchego & asparges
15 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
250 g fuldkornshvede, evt. hvid hvedemel
250 g durummel
olivenolie til pensling
100 semidried tomat
100 g snittede, grønne asparges
50 g reven fast fåreost, f.eks. manchego
citrontimian
25 g hakkede nødder
blandede salater
Næringsindhold
-
Energi pr. person:570 Kcal
-
Fedt:21 %
-
Protein:14 %
-
Kulhydrat:67 %
Sådan laver du pizza med tomat & manchego
Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, fuldkornshvede- og durummel. Ælt dejen sammen, og lad den hæve lunt og tildækket i en halv time. Sæt bagepladen i ovnen ved 250°.
2. Ælt dejen igennem, del den i 4 portioner, der hver rulles ud til en cirkel og lægges på bagepapir.
3. Pensl pizzaerne med olivenolie, top med tomat, asparges og reven ost.
4. Flyt pizzaerne over på den varme bageplade, og bag dem gyldne og sprøde.
5. Top med citrontimian og hakkede nødder, før pizzaerne serveres med en skål blandede salater.