
SPONSORERET indhold
Tarteletter med grønne asparges og kylling
Klassisk dansk mormormad, når det er bedst. Find opskriften på tarteletter med asparges og kylling her.
6 personer
Ingredienser
Tarteletter med grønne asparges og kylling
Fyld:
1 kylling, ca. 1200 g
1 liter vand
1 spsk. salt
6 peberkorn
evt. 1 gulerod i 4 stykker, 1 løg i kvarter og nogle stilke
persille eller lidt frisk timian
Desuden:
25 g smør
2½ spsk. hvedemel
4 dl kyllingesuppe
2 dl piskefløde
1 spsk. æbleeddike
2 tsk. sukker
250 g grønne asparges
salt, peber
Pynt:
persille
- Kom kyllingen i en gryde sammen med vandet. Kog op, og skum af. Tilsæt salt og peberkorn samt evt. grønsager og krydderurter. Kog kyllingen ca. 1 time. Tag kyllingen op. Pil kødet fra skind og ben. Skær kødet i mindre tern. Si suppen, som kyllingen er kogt i. Kog den gerne ind til halvdelen, så det bliver en god kraftig suppe.
- Skær den træede del af aspargesene af. Skær aspargesene i 2-3 cm’s stykker.
- Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Tilsæt hvidvinseddike og sukker. Kom asparges i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring. Kom kødet i. Kog stuvningen kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server straks pyntet med persille og evt. sprød bacon. Har du stuvning tilovers, så server den til i en skål.